Make your own free website on Tripod.com

27.OKTOBER 2002

Sardinija

Zjutraj se v daljavi že vidijo obrisi Sardinije, ki naju nikakor ne pusti k sebi. Zadnje milje se vlečejo po polžje. Ves čas imava nasproten severozahodnik, ki piha s hitrostjo 20 vozlov. Ob 15. uri se končno le priveževa ob črpalki v Marini di Capitana pred Cagliarijem. Marina ima kar 740 privezov. Ta marina je ena od več kot 80 marin na Sardiniji. Navtiki na Sardiniji res nimajo skrbi s privezom.

Poleg marine je hotel višje kategorije in manjše naselje. Po dveh dneh neprekinjene plovbe sva si z Brigito najprej privoščila tek. Le kako se bom dovolj razgibal na plovbi čez Atlantik, sem pomislil. Obvezno se bo potrebno za nekaj dni ustaviti na Kapverdskih otokih in si s tem postankom skrajšati čas neprekinjene plovbe.

Marina ima, tako kot mnoge v Italiji, tudi restavracijo, servis in bencinsko črpalko, vendar v toaletnih prostorih nimajo tušev. Pa tudi voda, ki jo je mogoče natočiti, ni primerna za pitje.

Na Navtexu izvem za ugodno vremensko napoved za področje med Sardinijo in Baleari. Izvem pa tudi, da na področju, ki ga morava prečkati, potekajo vojaške vaje, vsak dan med 8.00 in 24.00 uro. Odločiva se, da bova naslednje jutro že ob treh ponoči uri odrinila iz marine, da bi do osmih zjutraj prešla ognjeno področje.

 

FORUM