Make your own free website on Tripod.com

29.OKTOBER 2002

Proti Balearom

Jadrnico po morski gladini že 15 ur potiska motor. Danes si je veter vzel počitek. Plujeva s Sardinije na Baleare. Vmes je 200 milj odprtega morja, na severu pa svoje žrelo odpira Levji oz. Lionski zaliv v Franciji. Od tam se že ves dan valijo dolgi, nekaj metrov visoki valovi. Le vetra, ki jih je naredil, ni.

Danes sva izplula ob 5. uri in pravočasno prešla ognjeno področje. Sedaj je spet noč. Ko z jadrnico pluješ v črni nič okoli sebe, pod nebesnim svodom z milijoni zvezd, se zaveš svoje majhnosti. Samo trenutek je potreben, pa se vse lahko konča za vedno. Po morjih plava mnogo neoznačenih nevarnosti, med katerimi predstavljajo še največjo izgubljeni kontejnerji. Poliestrska jadrnica, ki se s polno hitrostjo zaleti v tako spečo ledeno goro, lahko doživi usodo Titanika.

Nevarnost predstavljajo tudi plovila, ki iz različnih razlogov plujejo brez navigacijskih luči, speči kiti in, če legende povežemo z najnovejšimi odkritji, tudi ogromni, več kot 20 metrski lignji. Vendar pravijo, da hrabre spremlja sreča.

Ura je 21.30 in ravno sem ob kontroli dogajanja na morju opazil, da sprednja navigacijska luč ne sveti. Ker Brigita spi, sem si nadel varovalni pas in se sprehodil do premca jadrnice. Po kratkem trepljanju je luč zasvetila. Očitno je težavo povzročil slab kontakt. Pri dnevni svetlobi bo potrebno razdreti luč in očistiti kontakte. Z lučmi na jadrnici so pogoste težave. V prvih dneh jadranja so mi zapored v štirih dneh pregorele tri žarnice v krmni svetilki. Težave sem rešil tako, da sem direktno na kabel priključil majhno avtomobilsko žarnico. Ne vem zakaj, a ladijske žarnice imajo tanko žarilno nitko, ki ob tresljajih jadrnice zaradi skakanja čez valove očitno pregori. Ladijske žarnice so tudi 3-krat dražje od avtomobilskih. Avtomobilske žarnice imajo debelejšo žarilno nitko pri isti moči, ki prenese več tresljajev in ne pregori. Manjšo težavo pri zamenjavi vrste žarnic lahko predstavlja le dejstvo, da imajo ladijske in avtomobilske luči različne okove, zato priklop avtomobilske žarnice zahteva prilagoditev.

Ob vrnitvi s premca sem v svetlobi osvetlitvene jamborne luči opazil, da se tik pod morsko gladino premika veliko belih svežnjev. Pomislil sem na lignje in stopil po palico z vabo za lignje. Morsko gladino sem dodatno osvetlil z močno prenosno iskalno lučjo proizvajalca Hella Marine, ki jo je mogoče dobiti pri Saturnus Avtoopremi iz Ljubljane. Omenil bi še, da prodajajo tudi za navtike izredno koristne vodotesne led-svetilke, ki pri isti svetilnosti porabijo le desetino energije!

Ko po nekaj minutah, kljub velikemu številu belih svežnjev, nisem ujel nobenega lignja, sem pogledal bolje in videl, da se mimo jadrnice seli ogromno število precej velikih meduz, ki v svetlobi luči dajejo vtis lignjev. Moti se, kdor misli, da je na jadrnici med plovbo kdaj dolgčas. Vsaj meni ni.

 

FORUM