Make your own free website on Tripod.com

4.NOVEMBER 2002

Cartagena

Ko sva včeraj prispela blizu Benidorma, se je od daleč zdelo kot da se bližava New Yorku. Stolpnica ob stolpnici je rasla prav iz morja. Ko sva približala še bolj, sva pred nebotičniki opazila peščene plaže brez konca z nešteto sončniki in ležalniki. Množični turizem v pravem pomenu besede. V Benidormu sva se ustavila, ker sva potrebovala privez. Dobila sva ga na glavi pomola, ob tem pa sva nehote prepodila gruče ribičev - turistov. Ti so potem zijali v naju kot v svetovno čudo. To niti ni bilo povsem nenavadno, saj je bila Taja v Benidormu edina potovalna jadrnica, sploh pa edino plovilo, na krmi katerega sta se sušila dva velika kosa tune.

Sprehodila sva se po mestu nebotičnikov - hotelov, kjer lahko kupiš kiča po mili volji in poješ na tone hitre hrane. Ampak privez je bil, in to je bilo fino.

Sedaj plujeva proti Cartageni. Včerajšnja napoved 7 do 8 boforov (severneje, to je na Menorci in višje) se uresničuje, saj imava tudi midva do 24 vozlov vetra v polkrmo in lepo jadrava. Le tema je še, ker sva izplula že ob četrti uri.

Spet se je pokazalo, da sva se prekmalu veselila ugodnega vetra. Veter je z dnem začel slabeti in čez čas povsem prenehal pihati, zatem pa se je smer vetru obrnila v šibak zahodnik. Spet sva križarila proti vetru in občasno plula z motorjem. Dan je mineval počasi. V Cartageno sva prijadrala ponoči in v bifeju marine naju je čakal Tomaž.

 

FORUM