Make your own free website on Tripod.com

3.JANUAR 2003

Sao Vincente je lep otok

Zjutraj sva se z Brigito odpravila na tek proti južnemu delu otoka. Široka asfaltirana cesta je speljana ob obali, nato pa se zlagoma vzpenja po dolini med dvema gorskima masivoma. Ven iz Mindela postane narava prijaznejša. V dolini med gorami so v ravnih vrstah nasajena nizko rastoča drevesa s širokimi krošjami, ki dobro pokrivajo pusto zemljo pod njimi pred vročim soncem. Ostro nazobčane gore, ki se dvigajo na obeh straneh doline so tople, prsteno rjave barve in skoraj povsem brez rastja. Cesta, ki v ravni črti teče po dolini se zdi brez konca. Kilometrski klanec se spremeni v trokilometrskega, nato pa dva kilometra poteka po ravni planjavi, preden se spet začne spuščati proti morju na drugi strani doline. Tam v daljavi je bilo videti naselje. Vendar je bilo predaleč, zato sem se obrnil. Nekje na poti nazaj sva se srečala z Brigito, ki je pozorneje opazovala naravo kot jaz. Pokrajina je lepa in vabi k raziskovanju. Kar obžalujem, da morava odpluti, saj bi sicer iz podpalubja zvlekla kolesi in se odpravila na daljši izlet.

Na Kapverdskim otokih ne deluje najin mobilni telefon, slovenskega operaterja Mobitel, čeprav Mobitel obljublja zvezo in Kapverdi imajo mobilno omrežje. Če računaš na zvezo z domačimi po mobilnem telefonu, pa je ne moreš vzpostaviti, si razočaran. In Mobitel d.d. dobi črno piko.

Dopoldne sva se s čolničkom odpeljala do obale. "Prijatelj" je že čakal na najin čoln. Ker je bil najin čoln včeraj čisto brez goriva in na obali, ne pa v morju, kjer sva ga pustila, sem "prijatelju" zabičal, naj čoln ostane v morju. Nato sva odšla po nakupih. Skoraj prazno plinsko jeklenko sva zamenjala za polno, nakupila sva paradižnik, papriko, zelje, jabolka, pomaranče in različne banane, od zelenih do zrelih. Kupila sva še nekaj kruha, svežega kozjega sira in nekaj odličnih domačih jogurtov, ki so bili naprodaj v samopostrežni trgovini in so bili le ročno pokriti z aluminijasto folijo. Vse ostalo sva že predtem kupila v Las Palmasu. Po vrnitvi na jadrnico sva se začela pripravljati za odhod. Ugotovila sva, da ne bova pripravljena do večera. Ker tudi Alb in ostale jadrnice še niso odplule, sva se tudi midva odločila  prespati še eno noč na mirnem sidrišču.

 

FORUM