Make your own free website on Tripod.com

19.MAREC 2003

Pirati na delu

Zjutraj sva z Brigito spet odkolesarila na tržnico v mesto Port of Spain. Nakupila sva nekaj sadja in zelenjave ter se sprehodila po mestu.

V mestu je bilo na trgu Independence Square postavljenih več paviljonov v katerih so mimoidočim predstavili zanimivosti države Trinidad in Tobago. V enem sta bili predstavljena flora in fauna Trinidada. Na fotografijah je bil predstavljen čudovit podvodni svet okrog otoka Tobago, ki ga obliva topli in hranljivi južnoameriški tok. Na Trinidadu živi 433 različnih vrst ptic, 620 vrst metuljev od katerih so nekateri čudovitih barv in za naše razmere zelo veliki, tu raste preko 2300 vrst različnih cvetic, med katerimi je kar 700 različnih vrst orhidej. Tu živijo veliki netopirji. Na zahodno in severno obalo Trinidada na peščene obale priplavajo želve velikanke in ležejo jajca za nov zarod. V gozdovih, ki prekrivajo večji del Trinidada in Tobaga živijo številne vrste papig, opic, legvani, ameriški leopardi itd. Tridnidadu pravijo tudi dežela kolibrijev. V državi Trinidad in Tobago živijo v slogi potomci prvotnih indijanskih naseljencev in afriških sužnjev, ki so se pomešali s prišleki iz Kitajske, Indije, Južne Amerike in Evrope. Trinidad pa ni le dežela v kateri žive ljudje različnih ras, temveč tudi kultur in ver. Na Trinidadu je mogoče videti katoliške cerkve,  hindu templje, muslimanske mošeje in svetišča drugih veroizpovedi.

John in Cris sta naju popoldne povabila na njuno 16 ton težko 39 feet-ov dolgo železno jadrnico Sara II. Jadrnici ni videti, da je železna, tako skrbno je izdelana. John je povedal o včerajšnjem oboroženem napadu na švedska jadralca v Venezueli. Oba sta ranjena, vendar izven smrtne nevarnosti. Ni še dolgo tega, kar je predstavljalo za jadralce največjo nevarnost slabo vreme. Sedaj se mi zdi, da pirati predstavljajo večjo nevarnost kot slabo vreme. Še vedno poizvedujejo za večjo jadrnico, ki je v februarju zajadrala iz Nizozemskih Antilov proti Panami, pa se je za njo izgubila vsaka sled. Sosedi Nizozemskih Antilov sta Venezuela in Kolumbija, ki veljata za piratski državi.

 

FORUM