Make your own free website on Tripod.com

12.APRIL 2003

Skriti zaliv

Prebudil naju je sončen dan z umitim ozračjem in brez vetra v zalivu Marigot Bay. Navsezgodaj so se oglašale le ptice. Ko je sonce posijalo v skriti zaliv, so oživele tudi jadrnice. Kmalu po 8.uri sva se s čolničkom odpeljala na obalo in se prijavila oblastem. Uradnik naju je presenetil, saj je za prijavo zahteval plačilo 40 $. Zadnjič sva v mestecu Soufriere na jugu St.Lucije plačala le 15 $. Ročno je vzel knjigo in nama pokazal postavke ter še povedal, da na jugu ne računajo pravilno.

Po opravljenih formalnostih sva se odpravila na obisk plantaže banan na drugi strani zaliva. V velikem nasadu banan se zlahka izgubiš. Med bananimi palmami leži veliko odtrganih banan, ki zorijo in nato zrele propadajo. Zlahka sva nabrala dovolj dozorelih in še nedozorelih banan, ki bodo dozorele v nekaj dneh.

Dan je minil na jadrnici v prečudovitem zalivu Marigot Bay. Poleg Taje je bila zasidrana Jean Pierrova jadrica Brave Molly, vendar Jean Pierra nisva videla vse do najine večerje. Ko sva večerjala in opazovala sončni zahod med palmami in jambori zasidranih jadrnic, se je na Brave Molly pojavil Jean Pierre in naju opazil. Povabil naju je na večerjo in naju najprej oštel, ker se nisva že prej oglasila in ker sva že večerjala. Pri njem sva pokusila polenovko z ajolijem, vendar le pokusila in istočasno dobila povabilo za jutrišnje kosilo. Jeana sem povprašal kakšen vozel uporabi za ribolov. Pokazal mi je dva, ki sta bila oba boljša kot moj. Nato smo poiskusili narediti še druge koristne vozle, med njimi tudi z eno roko narejen pašnjak. Malce zapleteno, a koristno.

 

FORUM