Make your own free website on Tripod.com

14.MAJ 2003

O jadranju na dolge proge

Sonce je pokukalo med posameznimi oblaki nizko nad obzorjem ob 5 uri zjutraj. Se že pozna, da se dvigava proti severu, kjer je sedaj daljši dan kot noč. Sončni vzhodi in zahodi so posebno doživetje, saj se takrat bolj zaveš povezanosti z naravo. Sonce, brez katerega ni življenja, takrat sije šibkeje in v čudovitih barvah ožarja obzorje. Sončne zahode doživljava skupaj z Brigito, vzhode pa sam, ker Brigita dežura večji del noči in pred vzhodom sonca zaspi.

Veter se je ponoči okrepil na 17 vozlov, kar je dobro za veterni generator. Še vedno piha iz smeri SE, jadrava pa v smeri 35*.

Včeraj je z Antigue štartal tudi Udo z jadrnico MaPeMa, ki jadra v ugodnih razmerah. Vojka mi je povedala, da ena izmed jadrnic z nemškega neta jadra proti Bermudi, ker si je član posadke zlomil roko. Srhljivo je pomisliti na nesrečo, ki se lahko zgodi jadralcu na morju več dni ali tednov od  kopnega. Še posebej jadralcu posamezniku, ki mu ne more nihče pomagati. Zato so samoorganizirane pogovorne mreže - neti med jadralci še kako dobrodošli. Vsak dan se vsaj dvakrat javiš na net in pogovoriš s sojadralci. Poročilo o zadnji poziciji jadrnice se kot elektronsko sporočilo pošlje USA Cost Guard in zainteresiranim. Med jadralci v mreži se razvije prijateljstvo in velika pripravljenost pomagati drugemu. Tudi sicer med jadralci skoraj ni barier, ki jih postavlja denar. Praviloma doživi posadka majhne jadrnice še bolj topel sprejem pri posadki velike, kot obratno.

Moti se, kdor misli, da je samotno jadranje en sam užitek. Daleč od tega. Takšno jadranje je predvsem en hud napor, z lepimi trenutki. Udo bo približno tri tedne jadral sam do Azorov. Povedal je, da poskuša spati podnevi in ponoči, kadar le utegne. Vendar pa ga na vsakih 20 minut, v področju ladijskih linij pa na 10 minut, zbudi budilka. Predstavljajte si tri tedne jadranja s spanjem v 10 ali 20 minutnih presledkih. Izčrpajoče je tudi stalno zibanje jadrnice, neustrezno gibanje, slabost pri neprijetnem valovanju, negotovost ob prihajajočem slabem vremenu ali le temnem oblaku itd.

Jadranje čez ocean je tako neopisljivo in drugačno kot je jadranje za teden dni, ko vsak ali vsaj vsak drugi dan zagledaš kopno. Če ne poskusiš, ne veš. Je naporno in včasih strašljivo. Je lepo in polno upanj in pričakovanj. In, ko po tednih pristaneš se čutiš izpolnjen. In takrat si zaželiš, da ne bi bilo zadnje.

Dopoldne je pihal SE 15 vozlov, ki je popoldne med prehodom nekaj ploh povsem oslabel. Sem se že zbal, da naju je le ujelo brezveterje, s katerim se že nekaj dni spopadajo jadralci le stopinjo ali dve severneje. Pa se je po uri spet pojavil veter, ko je posijalo sonce.

Ko je popoldne spet posijalo sonce, sem ponovno razdrl displej avtopilota. Za pomoč pri težavah z avtopilotom in GPS sem po mailu zaprosil Iztoka Šušteršiča, ki s firmo Harpoon d.o.o. v Trzinu v Sloveniji zastopa in servisira Raymarine in drugo navtično elektroniko. Raymarine je naslednik firme Autohelm, ki je proizvajalec avtopilota in GPS. Takoj mi je priskočil na pomoč, čeprav ima veliko dela s predstavitvijo firme na sejmu Internautika v Portorožu. Svetoval je naj odprem displej in očistim električno vezje z alkoholom in ga dodatno zaščitim, saj je v displeju verjetno voda. Vode v displeju sicer ni bilo, sem pa vezje po nasvetu očistil in zaščitil. Zdaj avtopilot in GPS delata brez težav, počakati pa moram na noč, saj se čudno delovanje običajno pojavi ponoči.

Zvečer ob 19 uri sva na poziciji 26*38' N in 57*35' W. V 24 urah sva proti vetru prejadrala 133 milj v povprečnem realnem kurzu 29*.

 

FORUM