Make your own free website on Tripod.com

26.MAJ 2003

Žalostna novica

Današnje javljanje začenjam z žalostno novico. Ponoči se je potopila jadrnica MaPeMa, s katero je Udo začel svoje jadranje proti Azorom z Antigue tri dni za nama. Udo se je rešil in je na ruski tovorni ladji. Novica je bila sporočena ob 10.10 uri GMT med jutranjim javljanjem pozicije na nemškem Marigo Net-u. Še včeraj zvečer ob 23.45 GMT se je tako Udo, kot jaz in še 10 drugih jadrnic javilo na Netu in sporočilo svojo pozicijo. Okrog 1 ure po polnoči pa je med nočnim jadranjem 14 m dolga in 20 ton težka železna jadrnica, zadela trd predmet, najverjetneje izgubljen ladijski kontejner. Ob trku je v jadrnici nastala odprtina skozi katero je morje vdiralo hitreje, kot so ga tri črpalke lahko črpale ven. Ko se je jadrnica začela potapljati se je Udo rešil v gumijasti čoln in sprožil EPIRB. V centru za nadzor EPIRB-ov so ponoči telefonirali Udovi ženi in jo vprašali ali bi Udo lahko bil na poziciji, s katere je bil sprožen EPIRB. To je moral biti grozen šok za Udovo ženo. Z njim je jadrala do Trinidada, tam pa doživela kap. Zaradi posledic kapi ima upočasnjene reflekse, zato je Udo s Karibov proti Evropi odjadral sam. Na Portugalskem naj bi se mu žena spet pridružila in skupaj naj bi jadrala po Sredozemlju v naslednjih letih. Pozicije vseh jadrnic v okviru Marigo Net-a se dvakrat dnevno pošiljajo ameriški obalni straži in drugim zainteresiranim. Ko je EPIRB center od Udove žene in ameriške obalne straže dobil informacijo o Udovi poziciji je organiziral reševalno akcijo. Uda je že ponoči rešila ruska tovorna ladja.

Udova jadrnica MaPeMa, poimenovana po začetnicah njegovih treh otrok, je bila izdelana po načrtih nemškega arhitekta. Udo se je poklicno ukvarjal s kovinami in je jadrnico izdelal sam. Udo je nama z Brigito pripovedoval o 15 letnem delu od začetkov do splovitve jadrnice. Jadrnico sem si na hitro ogledal. Videti je bila čvrsta jadrnica z mnogo dobrimi rešitvami. Za njegovo jadrnico bi rekel, da se lahko potopi le ob trčenju z ladjo. Tudi Udo je rekel, da zaupa jadrnici in, da se med samotnim jadranjem boji le trčenja z ladjo.  Z nemško natančnostjo je imel že nekaj dni pred odhodom pripravljeni dve potovalki z najnujnejšim. Pokazal nama je spisek stvari, ki bi jih vzel s seboj v primeru brodoloma. Tudi fotoaparat za zadnji posnetek je bil na spisku, na palubi pa je bil za primer brodoloma že pripravljen napihnjen čoln.

Udova nesreča kaže, da tudi železna jadrnica ne nudi popolne varnosti ob trčenju z neznanim predmetom. Zato je med plovbo po oceanu še posebej pomembno poskrbeti za pasivno varnost. EPIRB z  vgrajenim GPS in samonapihljiv splav ali že napihnjen čoln, sta zame nujni del opreme za jadranje po oceanu. Pred odhodom z Antigue sem posnel verjetno zadnje fotografije Udove jadrnice MaPeMa preden nama je tri krat za srečo na rog zapiskal ob slovesu. Pomahali smo si in si zaželeli srečanja na Azorih. Še pred odhodom z Antigue smo se dogovorili za večerjo na Horti, na kateri si bomo nazdravili z odličnim čilskim vinom. Sedaj kaže, da ga bova na Udovo zdravje spila sama z Brigito.

Danes je vse do večera pihal šibak zahodnik, s katerim je Taja s težavo in z opletajočima jadroma napredovala s povprečno 3 vozli hitrosti. Šele tik preden se je znočilo je zapihal NW 20 vozlov, s katerim močno nagnjena jadrava s 6 vozli proti Horti.

Zvečer ob 19 uri sva prijadrala do pozicije 37*45' N in 31*24' W. V 24 urah sva prejadrala 97 milj v povprečnem realnem kurzu 61*. Do Horte na Azorih je še 140 milj v kurzu 70*.

 

FORUM