Make your own free website on Tripod.com

30.JULIJ 2003

Popravilo okova

Ob 7.uri sem se s čolničkom odpeljal do pomola v marini in povprašal za možnost popravila počenega okova, na katerega sta vpeti priponi jambora. Vsi so mi svetovali Nina, ki se bo kmalu pripeljal z motorjem. "Kmalu" se je raztegnil na več kot pol ure, Nina pa še ni bilo. Vrnil sem se na jadrnico, kjer so bili že vsi prebujeni. Drago in Zvezdana sta včeraj izvedela, da se lahko odpeljeta z vlakom ob 10. ali 12.uri. Po zajtrku smo se privezali ob pomol v marini in se poslovili, Drago in Zvezdana pa sta odhitela proti železniški postaji.

Kmalu zatem je do jadrnice prišel Nino in pogledal počeni okov. Popravil ga bo čez kakšno uro, do tedaj pa naj odvijem pripone, zavarujem jambor in odvijem počeni okov. Nino se je vrnil in s počenim okovom sva se z motorjem odpeljala do delavnice. Nino je precizno zavaril počeni okov in me z motorjem odpeljal do jadrnice. Sledila je še debela ura dela, da je bil okov spet na svojem mestu, pripone pa ustrezno naravnane. Nino je kmalu odbrzel k novim opravilom. Okov, ki je izdelan iz 12 mm debelega nerjavečega železa na počenem in sedaj zvarjenem delu ne bo več počil. Upam, da okov tudi drugje ne bo počil dokler Bavaria ne dostavi drugega. Poročal bom, ko bo Bavaria priskrbela novi okov, enako pa tudi, če ga ne bo.

Z Brigito sva nato odšla v mesto Cefalu, kjer sem skušal najti nov zaključek ventila za tuš. Izkazalo se je, da bo samo zaključek ventila nemogoče dobiti. Proizvajalci navtično opremo izdelujejo v malih serijah in zato niso zainteresirani za prodajo posameznih delov, ki jih ne morejo drago prodati. Kupiti je mogoče le celotno tuš baterijo z ventilom, kar pa stane 260 EUR. Kaže, da bo Taja sedaj brez tuša, čeprav bi v naslednjih dneh prišel še kako prav. Na jadrnico namreč prihaja brat z ženo in hčerkama.

Ob 17.uri so iz avta pred jadrnico izstopili Tomaž, Beti, Anja in Petra. Po skoraj 10 mesecih smo se spet objeli. Kar na pomolu smo imeli piknik, saj je bila jadrnica še polna krame, ki jo je bilo potrebno izseliti, da bi se lahko vselila družina. Do noči smo ravno uspeli postoriti vse, pogovor pa se je kljub utrujenosti zavlekel pozno v noč.

 

FORUM