Make your own free website on Tripod.com

<<< • Predvidene ture • Izvedene ture


 

LOKOTAVSKE TURE

LoKoTavci smo posebni ljudje. Kolesarjenje, hoja, tek in raziskovanje je naš način življenja. Ne gibamo zato, da v čim krajšem času naredimo čim več kilometrov, ampak da čim dlje uživamo in to tudi takrat, kadar počivamo. Na turah želimo biti vedno neodvisni. Organizacijo vsake ture, tako kolesarske kot treking, skušamo čim bolj poenostaviti in dopustiti spremembe, če so le te pozitivne. Startnine ni, je pa simboličen prispevek, ki bo vam in nam tudi v prihodnje prinesel še mnogo lepih priložnosti.


LoKoTavanje po
Vipavski Beli

LoKoTavske ture ne bi bile to kar so, če se jih ne bi udeleževali Ljubitelji Kolesarskega Turizma obeh spolov, stari in mladi, telesno zelo različno pripravljeni in iz različnih krajev Slovenije, pa tudi iz tujine. Da bi na turah bili zadovoljni vsi, je potrebna zvrhana mera prilagajanja predvsem drug drugemu. Tisti, ki imate otroke in ste jih že zgodaj vpeljali v svet kolesarjenja, pohodništva ali gorništva, dobro veste kako je s tem, drugi pa se boste morali še marsikaj naučiti.

Ture običajno potekajo po območju Slovenije, sežejo pa tudi preko naših meja. Na turah spoznavamo in raziskujemo zanimiva območja in kraje, njihove posebnosti in značilnosti. Ko gre za bolj oddaljene cilje se poslužujemo tudi prevoza z osebnimi avtomobili, vlaki in ladjami (npr. otoki).


LoKoTavanje po
otoku Pagu

Seznam tur in datume izvedb sproti objavljamo na tej spletni strani ali na LKT forumu. Vsako leto izvedemo najmanj 10 tur. Izvedbo enodnevne ture običajno planiramo na soboto. Tako jo lahko v primeru neugodne vremenske napovedi prestavimo že na naslednji dan, t.j. na nedeljo. Udeležite se lahko tistih tur, ki vam glede na vašo telesno pripravljenost, potek ali termin najbolj ustrezajo. Izhodiščno mesto za ture je običajno Logatec, oziroma kak drug kraj, ki je glede na oddaljenosti do cilja ture najbolj primeren.

Kolesarske ture so po zahtevnosti zelo različne. Odločate se za tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Nekatere so enodnevne, druge večdnevne. Slednje zahtevajo nekaj več prostega časa, boljšo pripravljenost in tudi več dodatne opreme.

Vodnik ture je prvi, ki je odgovoren za vodenje udeležencev na terenu, zato turo običajno pripravi kar sam. S potekom trase in izvedbo ture je tako kar najbolj seznanjen. Upoštevati mora pravila vodenja in načrtovano turo izpeljati od začetka do konca. Pri tem lahko vedno računa na pomoč in podporo članov kluba.


Mama in Ata
na zbirnem mestu

Udeleženci ture ste vsi, ki ob prijavi plačate prispevek, v seznam udeležencev vpišete svoje osebne podatke in s podpisom jamčite, da ste seznanjeni s pogoji udeležbe. Udeleženci ture vozite na lastno odgovornost z upoštevanjem pravil skupinskega kolesarjenja in varne vožnje! Mladoletne osebe se ture lahko udeležite le v spremstvu staršev ali skrbnikov.

Predprijave udeležencev so obvezne najmanj 3 dni pred izvedbo posamezne ture na LKT forumu! Ture bodo izvedene le v primeru zadostne udeležbe.

Prijavite se pri organizatorju na zbornem mestu vsaj 15 minut pred odhodom na turo. Ob prijavi podate v seznam udeležencev vaše osnovne osebne podatke (ime in priimek, stalno bivališče, letnico rojstva) in podpis, drugi osebni podatki (datum rojstva, telefon in e-pošta) pa so zaželeni zaradi statistike in informiranja.

Prispevek za udeležbo na enodnevni turi je 2.000 SIT (10 EUR), za člane Kluba LKT in vse, ki so z nami prvič, pa prispevka za udeležbo ni.

 

<<< • Ture • Pravila • Udeležnina

FORUM