Make your own free website on Tripod.com

<<<


 

SVETA TROJICA

Sveta Trojica, čudovit hrib na obrobju Javornikov, se s svojimi 1123 m ponosno dviguje visoko nad Pivško kotlino. Je eden lepših naravnih biserov v okolici Pivke, prikupen košček narave, ki ga bodo tisti, ki so vsaj malce obdarjeni z romantiko, znali ceniti, svoje obiskovalce, ki se povzpnejo na njen obli vrh pa običajno nagradi s prelepim razgledom daleč naokoli, če le vremenske razmere to dopuščajo.


Na vrhu

Ni jih malo, ki jih neokrnjeno naravno okolje vedno znova zvabi v senco borovega in bukovega gozda, da se ob vzponu na vrh sprostijo in vsaj za trenutek odložijo bremena vsakodnevnega prebijanja skozi življenje, ni pa niti zanemarljivo malo tistih, ki na Trojico prihajajo od drugod – iz cele Slovenije pa tudi iz tujine.

Zakaj torej ne storiti nekaj več in razmisliti kako v kraje ob Pivki in tudi na Trojico privabiti več obiskovalcev, turistov, ki jim ni samo do namakanja v morju, ki si želijo tudi drugačnih počitnic?

Pivka in okolica s svojimi znamenitostmi, od presihajočih jezer, kraških jam, do kulturnih in zgodovinskih spomenikov, pestre gostinske ponudbe, možnosti rekreacije in nenazadnje, večinoma prisrčno prijaznih ljudi, nudi obilico zadovoljstva največkrat naključnim obiskovalcem.


Ob presihajočem Palškem jezeru

 

<<< • Pivka • Palčje • Tabor • Narin • Sveta Trojica

FORUM