Make your own free website on Tripod.com

<<<


 

DNEVNIK
S kolesom po Svetu - Tajska

Bangkok, 22.november 2003

Pozdravljeni vsi!

Drugi dan sva že v Bangkoku. Do tu pa je bila kar dolga pot. V Ljubljani nama je agencija obljubljala prevzem prtljage v Bangkoku in brezplačno potovanje s posebnim Fast Link avtobusom od letališča Getwick do letališča Heathrow. Pa ni bilo tako. Na Getwicku sva morala prevzeti vso prtljago s kolesoma vred. Do 70 km oddaljenega Heathrowa sva skupaj z otovorjenima kolesoma pripotovala z vlakom in podzemno železnico po poldnevnem potovanju. Z ogledom Londona ni bilo nič, saj je bil Bushev dan. Čisto malo je manjkalo, da nisva ostala na letališču, saj so nama varnostniki, tik pred vstopom na letalo, razkopali in skoraj postavili najin šotor.

Naslednjo noč pa sva res prespala na letališču in to v Bangkoku, saj nisva nikjer dobila primernega prostora za postavitev šotora. Spala sva na plastičnih rogatih stolih, kot dva fakirja. Ker že dve noči prej nisva dosti spala, zato je kar šlo. Zjutraj sva kolesi s prtljago stlačila na vlak in se z letališča odpeljala v center Bangkoka. Saj bi kolesarila, a je promet gost in kaotičen, kot še nikjer. Bangkok ima po podatkih iz vodiča 11 milijonov prebivalcev in 2,5 miljijona vozil, motoristov pa je nabrž še več, bi rekel. Zato pa kolesarjev skoraj ni v tem džumbusu. Vozijo tudi številne motorne rikše, katerim tu pravijo tuk-tuki. Ko je na semaforju rdeča luč, se med kolonami vozil naprej zrinejo gruče motoristov, ki se natu tudi prve zapodijo čez križišče. Tri ure sva kolesarila čez pol centra mesta do predela s poceni prenočišči. Imela sva srečo in dobila urejeno sobo za 1.000 SIT na noč in celo brez domačih živali.

In kako je tu?

Budistični templji so na vsakem vogalu, zrak v mestu je tako onesnažen, da imajo policisti medicinske maske na obrazu, podnevi je le 35 *C, kar je sicer malo, saj je sedaj hladna sezona, hrana in Tajke so spicy, vsi pa se prijazno smehljajo. Imava se fino, zato bova se kakšen dan tu, potem pa se bova odpeljala proti severu ali jugu Tajske.

Lep pozdrav vsem vam v hladni Sloveniji,

Bojan in Brigita

 

<<< • Tajska • Avstralija • Nova Zelandija

FORUM